İZMİR / KARŞIYAKA - Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe

May

"I Specially Protect The Ecological Balance" e twinning projemizde yeni etkinliğimiz olarak; Aynur UÇ GER öğretmenimizin rehberliğinde, "Tohumlarımızı plastik torbalara hapsetmeyelim! "sloganıyla geleceğimiz ve ekolojik denge için yola çıktık. Öğrencilerimiz yedikleri meyve ve sebzelerin tohumlarını çöpe atmak yerine biriktirip, geri dönüşüm kağitlarla tohum kapsülleri yaptılar.

Nis

Bakanlığımız ve OPET işbirliğiyle yürütülen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” proje yarışmasına katılmaktan mutluyuz.  Meral ÖZPOLAT öğretmenimizin koordinesinde, “Eller İçin Tam Bağımsızlık, adıyla okulumuzda öğretmen, öğrenci, veli ve tüm personelimizin katkısıyla yürüttüğümüz projede, tekerlekli sandalye kullanan öğrencilerimiz için mobil lavabo tasarladık.

Nis

Okulumuz Rehber Öğretmeni Şebnem GÜVEN tarafından velilerimize ve okul personelimize yönelik "Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" konulu seminer verildi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü okulumuzda renkli görüntülerle kutlandı.

Nis

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenleyeceği Otizm Farkındalık haftası programında, Okul Müdürümüz Murat DOĞANYILDIZ'ın eşliğinde, okulumuzun öğretmen ve öğrencileri, öğrencilerimizin ürettikleri resim ve işlik ürünleri sergisine katıldılar. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer YAHŞİ öğrencilerin hazırladığı ürünlerin sergi açılışını gerçekleştirdi.

Nis

"I Specially Protect The Ecological Balance" isimli e twinning projemizde; ekolojik dengeyi korumayı hedefleyen öğrencilerimiz; Aynur UÇ GER öğretmenimizin rehberliğinde, Mart ayı etkinliği olarak proje kapsamında, kuşlar için kuş yuvası ve kuş yemliği tasarladılar. Geri dönüştürülebilir nesneleri kullanarak oluşturulan özgün tasarımların ön plana çıktığı etkinlikte; öğrencilerimiz kuş yuvaları ve yemlikleri doğa ile buluşturdular.

Nis

Türk Böbrek Vakfı görevlisi diyetisyen Çağla DAĞ tarafından okulumuz öğretmen ve velilerine "Aşırı Tuz Tüketiminin Zararları"  semineri verildi.

Nis

Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır.

Mrt

"21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' dolayısıyla okulumuzda etkinlikler düzenlendi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi,  büyük milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı, vatan aşkıyla canını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü uzmanları tarafından okulumuzda öğretmenlerimize yönelik "Bilinçli Tuz Tüketimi ve Böbrek Sağlığı" eğitimi verildi.

Mrt

İstiklâl Marşı, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Okulumuzda hazırladığımız törenle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bizlere bu şanlı marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u saygı ile andık.

Mrt

Okulumuz Öğretmeni Aynur UÇ GER'in koordinesinde yürütülen  "Hero Dog-Kahraman Köpek"eTwinning projemiz başladı.

Ock

Okulumuzda öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Vicdan YAVUZCAN ve Erdal ŞAHİNBAŞ'ın yönergeleri ile fiziksel aktivite etkinliği yaptılar.

Ock

Kütphaneci Erol BAYKUŞ tarafından okulumuzda öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik Masal Anlatıcılığı semineri düzenlendi.